Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 iunie 2021

În regiunea Cernăuți o cooperativă agricolă intenționează să proceseze laptele

În regiunea Cernăuți o cooperativă agricolă intenționează să proceseze laptele
04 iunie 2021

În regiunea Cernăuți o cooperativă agricolă intenționează să proceseze laptele

Sprijinul de stat pentru producătorii agricoli, reforma funciară, perspectivele de dezvoltare și subvențiile internaționale, despre toate acestea s-a discutat, ieri, în timpul vizitei lui Artur Muntean, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți și Liudmila Fedircik, șef adjunct al departamentului de dezvoltare agroindustrială, la cooperativa de producție agricolă „Zorya”.

Ferma funcționează pe teritoriul comunei Stăuceni, unde se cultivă cereale și legume, sunt aproximativ 800 de capete de vite și cresc pești. În prezent, cooperativa își mărește numărul de animale și intenționează, de asemenea, să înceapă procesarea laptelui.

„În ciuda pandemiei, ferma a păstrat locurile de muncă, acum 92 de muncitori lucrează aici. În plus, le pasă de dezvoltare și, prin urmare, pot conta pe sprijinul statului și în alte domenii”, a spus Artur Muntean.

Potrivit șefului adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, „Zorya” are dreptul să primească o compensație de 25% din costul mașinilor agricole achiziționate de producție internă, o subvenție pentru creșterea vacilor de reproducere, care este de 30 de mii de grivne pe cap, rambursarea parțială a reproducției animale etc. Drept urmare, modul de elaborare a tuturor documentelor necesare a fost discutat în timpul vizitei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 764


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți