Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 februarie 2019

În regiunea Transcarpatia a fost semnat un memorandum cu Ungaria privind prelucrarea deșeurilor menajere solide

În regiunea Transcarpatia a fost semnat un memorandum cu Ungaria privind prelucrarea deșeurilor menajere solide

Președintele Administrației regionale de stat din Transcarpatia, Ghennadi Moskal s-a întâlnit cu o delegație a Camerei de comerț și industrie maghiaro-ucraineană (MUKIK), informează corespondentul BucPress la Ujgorod.

La întâlnire a  participat, de asemenea, și  deputatul poporului din Ucraina, Vasyl Brenzovych, și vice-guvernatorul  Transcarpatiei, Victor Mykulin.

În cursul întâlnirii, părțile au semnat un Memorandum de cooperare între Camera de comerț și industrie  maghiaro-ucraineană și Administrația regională  de stat  Transcarpatia. Documentul se referă la coordonarea eforturilor comune pentru  soluționarea problemei gestionării și prelucrării deșeurilor menajere solide în regiunea Transcarpatia.

 „Folosind tehnologia de sortare și prelucrare a deșeurilor  din Ungaria, din  deșeurile  organice selectate se pot  produce îngrășăminte speciale și compost”, a  subliniat președintele Camerei de comerț  și industrie maghiaro-ucraineană, Sandor Gelb. „Componentele organice ale deșeurilor sortate sunt utilizate în agricultură pentru  a ameliora proprietățile și calitatea solurilor. Datorită realizării și prelucrării materiei  prime, a reciclării  deșeurilor, proiectul de gestionare a deșeurilor este sustenabil din punct de vedere financiar și în același timp  profitabil”, a spus oficialul.

Semnatarii Memorandumului au  subliniat că au o  intenție  comună de a construi relații  de afaceri pe termen lung, bazate  pe egalitate, parteneriat și în interesul fiecărei părți, informează serviciul de presă al Administrației  Regionale  de stat  Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 601

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți