Economie
Redactor: Elvira Chilaru
02 februarie 2021

În scuarul Vitalie Postolachi din Ujgorod ar putea fi ridicat un bloc de patru etaje

În scuarul Vitalie Postolachi  din Ujgorod  ar putea fi ridicat un bloc de patru etaje
02 februarie 2021

În scuarul Vitalie Postolachi din Ujgorod ar putea fi ridicat un bloc de patru etaje

Site-ul Consiliului municipal Ujgorod  are un proiect de decizie № 3180 privind aprobarea unui plan detaliat al teritoriului, unde se prevede construirea unei clădiri de 4 etaje pe piața Postolachi (fosta piață Babusșkina) în locul scuarului, deși toate planurile principale ale orașului prevăd aici  zonă verde.

Acest lucru va da undă verde construcției acestui parc și va legaliza folosirea ilegală a 4,7 sute de metri pătrați de teren, potrivit deputatului orașului Alexander Volosyansky.

Proprietarul terenului, care se află în piața de lângă memorialul participanților căzuți la operațiunea antiteroristă, este compania „KARPATY-UKR”, cofondată de fiul deputatului Consiliului Municipal Ujgorod, Alexander Maerchyk, care  a ocupat funcția de secretar al comisiei funciare a Consiliului municipal și a fost „pus sub sechestru” gratuit printr-un plan cu „sacouri” zeci de terenuri ale comunității, inclusiv acesta ”, a declarat avocatul poporului,  activistul Vitaly Gregor.

De asemenea, proiectul de decizie №3182 privind aprobarea planului detaliat al teritoriului are în vedere construirea teritoriului fostului poligon de tir "Dynamo" (deasupra străzii Sobranetska) cu cinci clădiri de 7 etaje. Iar planul actual de referință istorică și arhitecturală a orașului încadrează  acest cartier ca fiind parte integral a zonei   cu clădiri  reglementate din categoria a 2-a, astfel, se permite construirea blocurilor nu mai înalte de  5 etaje.

Vitalie Postolachi, al cărui nume este purtat de piața cu pricina  a fost  român, originar din satul Costiceni, regiunea Cernăuți, fiul fondatorului redacției emisiunilor în limba romănă din cadrul Companiei de TV și Radio din Transcarpatia.

A plecat  voluntar  în estul țării, maior. Vitalie Postolachi  a fost o figură cunoscută în Transcarpatia. Și nu numai pentru că în cei mai puțin de 50 de ani a reușit să lucreze în funcții responsabile. În primul rând, a fost respectat pentru poziția sa civică, pentru un simț sporit al echității, care i-a adus numeroase probleme în timp ce lucra în funcții oficiale, încercând să se afle în permanență în vârtejul evenimentelor sociale. De fapt, istoria sa de recrutare este, de asemenea, aproape unică: cererea lui Vitalie de a se încadra în armată  a fost aprobată numai după un apel personal scris adresat ministrului apărării și șefului Statului Major General. Cred că nu există prea mulți soldați cu o astfel de „protecție” în armata ucraineană astăzi. El se află pe prima linie din august 2014. Acolo a primit pseudonimul „Apostol” și a condus unitatea de recunoaștere a  Brigăzii 128   de infanterie montană. Numele lui îl poartă și o stradă din localitatea Apșa de Jos.

Din păcate, cei cu funcții și bani sfidează memoria  celor ce și-au dat viața pentru integritatea teritorială a Ucrainei, fie ei români, unguri sau ucraineni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 317


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți