Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 iulie 2021

În Transcarpatia a fost semnat primul acord între comune în domeniul medicinii

În Transcarpatia a fost semnat primul acord între comune în domeniul medicinii
21 iulie 2021

În Transcarpatia a fost semnat primul acord între comune în domeniul medicinii

Ministerul Dezvoltării Regionale a înregistrat un acord privind cooperarea între 2 comune din regiunea Transcarpatia în domeniul asistenței medicale, potrivit Agenției de știri BucPress din Cernăuți.

Potrivit lui Pavlo Ryabokon, este vorba de comunele  Ujgorod și Onokivți.

În timpul numeroaselor consultări, a fost aleasă o formă de cooperare - delegarea împuternicirilor  în domeniul asistenței medicale. Astfel, comuna nu va „inventa roata” și nu își va crea propriul centru de asistență primară, ci va transfera unele dintre aceste împuterniciri  altora, astfel încât locuitorii comunității vor avea acces la servicii medicale de calitate, iar comuna  va putea direcționa fondurile economisite către dezvoltarea bazei materiale și tehnice a instituțiilor medicale

Astfel, Consiliul municipal Ujgorod va angaja medici pentru a oferi servicii medicale, iar comunitatea Onokivți va asigura  ambulatoriul financiar și tehnic. Localnicii nu vor fi nevoiți să  meargă la Ujgorod, deoarece serviciile medicale vor fi furnizate în comunitate.

Trebuie remarcat faptul că  șapte acorduri de cooperare au fost deja încheiate în regiune. Actualul este primul în domeniul practicii medicale și pe forma aleasă de cooperare comunitară.

Mykola Syusko, șeful Consiliului Regional Transcarpatic, a menționat că în multe țări ale UE institutul de cooperare între comune a devenit răspândit și, în ultimul an, am văzut și multe inițiative pentru stabilirea unei astfel de cooperări în regiunea Transcarpatică.

Comuna  este un participant activ la consultări și seminarii din cadrul programului U-LEAD cu Europa. Și acum ea participă la instruirea deputaților din „U-LEAD with Europe”.

Anterior, Ministerul Dezvoltării Comunitare și Teritoriale a înregistrat un acord privind cooperarea dintre 14 comunități huțule, încheiat cu sprijinul consultativ al reprezentanților programului U-LEAD cu Europa.

Vom adăuga că toate comunele au o serie de probleme greu de rezolvat de la sine. De exemplu - colectarea, utilizarea și reciclarea gunoiului,  alimentarea cu apă și drenajul  centralizat de înaltă calitate, repararea și curățarea drumurilor, organizarea transportului de călători, protecția împotriva incendiilor etc.

 

Este mai ușor de depășit orice probleme împreună  pentru a uni forțele și eforturile cu comunitățile învecinate care sunt, de asemenea, interesate.

Sute de comune au îmbunătățit calitatea serviciilor furnizate pe teritoriul lor prin încheierea de acorduri de cooperare. Regiunea Poltava este liderul Ucrainei în ceea ce privește numărul de astfel de acorduri. În total, peste 700 de acorduri au fost încheiate și înregistrate în Ucraina.

Programul U-LEAD cu Europa este cofinanțat de UE și statele sale membre Germania, Polonia, Suedia, Danemarca, Estonia și Slovenia pentru a sprijini Ucraina pe calea  spre  consolidarea guvernării locale. U-LEAD promovează o guvernare transparentă, responsabilă și pe mai multe niveluri în Ucraina, care răspunde nevoilor cetățenilor și amplifică posibilitățile comunelor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 439


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți