Economie
Redactor: Elvira Chilaru
16 aprilie 2021

În Transcarpatia antisepticul pentru mâini este fabricat din lavandă

În Transcarpatia antisepticul pentru mâini este fabricat din lavandă
16 aprilie 2021

În Transcarpatia antisepticul pentru mâini este fabricat din lavandă

În limbajul florilor, lavanda sau levanțica, așa cum mai este cunoscută la noi, înseamnă "răspunde-mi" , fiind un simbol al tandreții, motivat de culoarea sa caldă, mov-albăstruie, de parfumul inconfundabil și de multiplele sale proprietăți.

Proprietarul unei ferme de lavandă din Transcarpatia, Iuri Kaciur, a povestit despre particularitățile producției din aceste flori gingașe corespondentului agenției „Ukrinform”.

„Am creat o fermă acum câțiva ani, acum avem mai mult de 8 hectare de lavandă, iar anul trecut am pus noi parcele care nu au înflorit încă, și un teren cu un trandafir de damasc. Anul trecut am deschis pentru prima dată o fermă pentru ședințe foto pe lanul de lavandă și am văzut că multe familii vin la câmpul de lavandă din Perecin ... Așa că ne-am decis  și am început să promovăm  o varietate  de produse interesante. În prezent, avem peste 100 de articole din produse de lavandă - de la băuturi la produse cosmetice ", a spus Kaciur.

Potrivit proprietarului fermei, este vorba de ceai de lavandă, nectar și sirop, gem, condimente, fursecuri cu lavandă (dar de obicei oamenii îl cumpără ca suvenir, este realizat în formă de bicicletă, spun că este un păcat să mănânci  o asemenea frumusețe).

Cea mai mare parte a lavandei este prelucrată singură de către familie în produse finite.

Potrivit agricultorului, sacii de lavandă și ciorchinii de lavandă uscată sunt populari.

„Iar,  anul trecut, drept răspuns la prioritatea zilei am început să facem antiseptic de levănțică  pentru mâini. Totul conform recomandărilor Ministerului Sănătății, conținutul de alcool este de 71% ", a adăugat Kaciur.

Până în prezent, un drum bun asfaltat a fost recondiționat în plantație, care a devenit o atracție turistică de top în Transcarpatia (anul trecut era un drum de țară). Potrivit fermierului, aceștia se așteaptă la îndeplinirea promisiunii autorităților regionale că un drum asfaltat va fi așezat înspre  muntele de levănțică  pentru confortul turiștilor.

Anul acesta, înflorirea lavandei în Perecin este de așteptat la începutul lunii iunie, va dura 3-4 săptămâni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 449


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți