Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 mai 2021

În Transcarpatia s-a desfășurat un Festival Carpatic al Mierii, sprijinit de UE

În Transcarpatia s-a desfășurat un Festival Carpatic al Mierii, sprijinit de UE
07 mai 2021

În Transcarpatia s-a desfășurat un Festival Carpatic al Mierii, sprijinit de UE

Satul Koloceava sărbătorește în mod tradițional Ziua Satului în primele zile ale lunii mai. Anul acesta sărbătoarea a fost neobișnuită, deoarece pe 4 mai în sat pentru prima dată a fost inaugurat  festivalul mierii din Carpați. Festivalul s-a axat pe albina din Carpați.

În primul rând, oaspeți de onoare din alte regiuni au vizitat Școala de Apicultură din Carpați, și anume expoziția de la stupul-scorbură  până la stupul „inteligent”, care a fost expus drept  parte a acestui proiect. Apicultorul  cu experiență Vasyl Betsa a povestit despre istoria apiculturii și problemele ramurii  în prezent.

Următoarea etapă a vacanței a fost o excursie teatrală la faimosul muzeu  în aer liber „Satul Vechi”. Aici se colectează o expunere interesantă a vechilor stupi-scorburi, care au fost folosiți ca tribut de apicultori.

În timpul festivalului, apicultorii au le-au povestit invitaților despre toate dificultățile  apiculturii, au ținut cursuri pentru fabricarea lumânărilor, fabricarea săpunului, pomparea mierii, olăritului și ouălor de Paște, au arătat activitatea creșei apicole din Carpați și multe altele.

Și pe scenă în acest moment au evoluat  interpreți locali, vedete invitate: grupul „ZE-BAR” (Mijghirya), artista  Teatrului de Dramă  Zhanna Baranovich, cântăreața din Koloceava Vladimir Markovich, cântăreții din Kolochava Alexander Barna și Melania Dvuylo, Eugene Khlanta studenți ai instituțiilor de învățământ, grupul pop „Made in Ukraine”.

Festivalul mierii din Koloceava s-a desfășurat în cadrul proiectului „Albina carpatică - activități comune pentru conservarea patrimoniului natural unic în regiunile de frontieră ucraineano-poloneze”, implementat de Asociația „Euroregiunea Carpați-Ucraina” împreună cu organizația publică a apicultorilor, Consiliul satului Koloceava , Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului CBC Polonia-Belarus-Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 428


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți