Economie
Redactor: Elvira Chilaru
03 decembrie 2020

În Transcarpatia va fi construită o fabrică care transformă deșeurile în hidrogen „verde”

În Transcarpatia va fi construită o fabrică care transformă deșeurile în hidrogen „verde”
03 decembrie 2020

În Transcarpatia va fi construită o fabrică care transformă deșeurile în hidrogen „verde”

La  administrația regională de stat Transcarpatia s-a  discutat despre semnarea unui memorandum privind construcția unei întreprinderi de prelucrare a deșeurilor ecologice în regiune în cadrul proiectului „Deșeuri transformate în  energie”.

Participanții la conferința online au fost: Vitaly Tsvigun, șef-adjunct al administrației regionale de stat, șefi de departamente, un reprezentant al companiei spaniole „Ortiz Martos Abogados S.c.” etc.

Într-un an, un astfel de fabrică va putea utiliza  300 de mii de tone de deșeuri și va produce 15 milioane de kg de hidrogen „verde”. Reprezentanții companiei spun că procesul implică conversia în siguranță a deșeurilor în combustibil și producerea de hidrogen „verde” printr-o tehnologie unică de procesare a deșeurilor fără emisii nocive în atmosferă.

Participanții la discuție au convenit asupra vizitei reprezentanților companiilor „Ortiz Martos Abogados S.c.” și «Solena Polska Sp. Z o.o. » în Transcarpatia în a doua jumătate a lunii decembrie, în baza căreia va fi semnat un memorandum.

Administrația regională de stat Transcarpatică intenționează să devină un mediator în stabilirea comunicării și cooperării de calitate între guvernele locale și investitori.

Reprezentantul spaniol a declarant că investitorii sunt gata să finanțeze pe deplin implementarea unui astfel de proiect ambițios în Transcarpatia. Construcția întreprinderii în valoare de 180 de milioane de euro va dura aproximativ un an și jumătate - până la doi ani. El a subliniat, de asemenea, poziția geopolitică favorabilă a Transcarpatiei, deoarece Ucraina de Vest poate deveni un centru pentru furnizarea de hidrogen „verde” către alte țări.

Costurile de construcție pot fi acoperite timp de 6-7 ani de realizare  a hidrogenului „verde”. Termenii și tarifele pentru vânzarea hidrogenului „verde” vor fi convenite și prescrise în acorduri cu autoritățile locale sau cu întreprinderea. În țările europene, 1 kg de hidrogen „verde” costă 8-12 euro.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 373


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți