Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 decembrie 2021

În Transcarpatia va fi construită o pepinieră modernă cu o seră inovatoare

În Transcarpatia va fi construită o pepinieră modernă cu o seră inovatoare
12 decembrie 2021

În Transcarpatia va fi construită o pepinieră modernă cu o seră inovatoare

Pepiniera modernă va avea un sistem automat de irigare și ventilație pentru cultivarea arborilor rezistenți și adaptați la efectele schimbărilor climatice, scrie pe pagina de  Facebook Direcția  Regională  de Silvicultură și Cinegetică, transmite Ukrinform.

Ocolul silvic Ujgorod  începe cooperarea transfrontalieră cu Slovacia.  Proiectul intitulat „Căi către păduri sănătoase: consolidarea durabilității, viabilității și adaptabilității pădurilor din regiunile de frontieră ale Ucrainei și Slovaciei” își propune să consolideze rezistența și adaptabilitatea ecosistemelor forestiere carpatice din cauza impactului schimbărilor climatice asupra climatelor deosebit de vulnerabile în  Carpații ucraineni și munții  Tatra.

În cadrul proiectului Direcția  Regională  de Silvicultură și Cinegetică va fi una dintre primele care va construi o pepinieră forestieră modernă din regiune, cu o seră inovatoare de 12,8 pe 81 de metri. Suprafața totală a pepinierei ce va fi construită în satul Veliky Lazy în preajma centrului regional  va fi de  1036,8 metri pătrați.

De asemenea, se preconizează construirea unei clădiri  administrative, o copertina pentru depozitarea substratului si a utilajelor, un post de paza, o zona pentru răsaduri, o fântânp pentru irigații, instalații de epurare locală de tip „Biotal”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 200


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți