Economie
Redactor: Elvira Chilaru
20 iulie 2019

În Transcarpatia va fi reparat drumul Apșa de Mijloc – Slatina în cadrul unei finanțări europene

În Transcarpatia va fi reparat drumul  Apșa de Mijloc – Slatina în cadrul unei finanțări europene

Este vorba despre repararea drumurilor din satul Apșa de Mijloc până la Slatina în regiunea Tranascarpatia (Ucraina)  și a celor din orașul Vișeul de Sus  din România.

Prin proiectul „Cele mai bune drumuri pentru  o mai bună accesibilitate în  regiunile  Transcarpatia și  Maramureș“ în cadrul programelor  de colaborare transfrontalieră CBC România-Ucraina 2014-2020 în aceste localități vor fi reabilitate drumurile.

Partenerul proiectului este Departamentul de Infrastructură, dezvoltare și întreținere a rețelei de autostrăzi de utilizare generală de importanță locală și gospodăria comunală  din cadrul Administrației Regionale de Stat Transcarpatia.

România intenționează să recondiționeze circa  doi kilometri în Vișeul de Sus, care duc  către zona turistică Valea Vaserului și oferă ruta de trafic internațional DN 18, care face legătura între Ucraina și Moldova. În Transcarpatia  va fi reparat tronsonul de 11 km  de la Apșa de Mijloc  până la Slatina Acest lucru ne va permite să dezvoltăm legăturile  cu vecinii noștri, deoarece drumul duce la punctul internațional  de control și trecere a frontierei  "Solotvino-Sighet".

Din punct de vedere istoric Transcarpatia  și Maramureșul sunt strâns  legate între ele, iar proiectul va contribui la creșterea fluxului de turiști din străinătate, va atrage oaspeți  din România în Ucraina și viceversa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 495

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți