Economie
Redactor: Elvira Chilaru
31 august 2021

În Transcarpatia vor fi construite 4 puncte noi de trecere a frontierei cu statele UE

În Transcarpatia vor fi construite 4 puncte noi de trecere a frontierei cu statele UE
31 august 2021

În Transcarpatia vor fi construite 4 puncte noi de trecere a frontierei cu statele UE

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat un plan de acțiuni pentru amenajarea punctelor de control prioritare în perioada 2021-2023. Acesta prevede reconstrucția, modernizarea și reechiparea tehnică a mai mult de 20 de puncte de control, iar altele 12 noi vor fi construite. Toate acestea necesită aproape 9,9 miliarde de grivne.

Finanțarea totală a programului este de 9,9 miliarde grivne. Construirea de noi puncte de control va necesita 2,6 miliarde grivne, pentru reconstrucție - 1,9 miliarde grivne, pentru reparații - 61,6 milioane grivne, pentru sisteme de scanare - 4,9 miliarde grivne, pentru sisteme individuale de control video - 370 milioane grivne, pentru complexe de cântărire - 29,4 milioane grivne.

La frontiera cu România va fi reconstruit punctul de control Diakove-Halmeu.

Punctul de control Dyakovtsy este, de asemenea, în reconstrucție.

La granița cu Ungaria, este planificată construirea a trei puncte de control - „Diida”, „Zvonkovoye”, „Kosino”. Punctele Luzhanka și Vilok sunt în reconstrucție în 2021-2023, iar punctul  Chop vor fi modernizate și re-echipate.

La granița cu Slovacia, modernizarea și reechiparea tehnică vor fi efectuate numai la un singur punct de control „Ujgorod”.

Este foarte rău că, în ciuda promisiunilor repetate ale autorităților de a deschide punctul de control Lubnya-Volosatoe, care se află pe teritoriul regiunii transcarpatice (Ucraina) și al voievodatului subcarpatic (Polonia), acesta nu se află pe listele de construcții.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 765


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți