Economie
Redactor: Elvira Chilaru
01 mai 2022

În Ucraina ar putea să apară rețele de benzinării poloneze

În Ucraina ar putea să apară rețele de benzinării poloneze
01 mai 2022

În Ucraina ar putea să apară rețele de benzinării poloneze

Companiile poloneze sunt interesate să intre pe piața ucraineană. Negocierile au avut deja loc la cele mai înalte niveluri de stat. Acest lucru a fost declarat de președintele Volodymyr Zelensky.

"Discutăm cu Polonia - compania poloneză a venit la noi, s-a întâlnit cu Naftogaz-ul nostru și cu ministrul Energiei. Ei chiar vor să intre pe piața noastră de afaceri cu benzinării. Avem o rețea mare deschisă. Cred că vor veni", a spus președintele.

Potrivit acestuia, această problemă a fost discutată cu președintele Poloniei. S-a discutat și de către prim-miniștrii celor două țări.

În plus, Volodymyr Zelenskyi a subliniat că Ucraina s-a alăturat recent rețelei energetice europene ENTSO-E în cadrul unei proceduri accelerate. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda războiului, datorită eforturilor  specialiștilor ucraineni.

Președintele a menționat că Ucraina a trecut verificările  în acest an - s-a deconectat temporar de la sistemele energetice rusești și bieloruse și trebuia să intre în sistemul energetic al UE anul viitor, dar acest lucru s-a întâmplat în 2022.

"Trebuia să arătăm Uniunii Europene că suntem pregătiți. Și eram pregătiți. Această perioadă de probă – așa s-a întâmplat - a devenit permanentă, ne-am alăturat acestor rețele. Astfel, acest lucru  va ajuta foarte mult Ucraina", a spus Zelensky.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 303


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți