Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 iulie 2021

În Ucraina au apărut probleme în timpul vămuirii „eurorablelor” din Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria

În Ucraina au apărut probleme în timpul vămuirii „eurorablelor” din Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria
11 iulie 2021

În Ucraina au apărut probleme în timpul vămuirii „eurorablelor” din Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria

În prezent, nu există o procedură unică pentru scoaterea de la evidență a  autovehiculelor din aceste țări la vamă.

Republica Cehă și Slovacia nu scoate de la evidență  mașinile în țările lor. Și aducerea în Ucraina a unei mașini cu înmatriculare europeană este costisitoare, deoarece se  pierde privilegiul pentru vămuire.

În Bulgaria, baza de înmatriculare a mașinilor este închisă, putând fi utilizată numai în țară. Este imposibil să aflăm prin intermediul acesteia dacă mașina a fost scoasă de la evidență  sau nu.

„La vamă nu se înțelege pe deplin cum va avea loc procedura de scoatere de la evidență: cu sau fără export, cu sau fără numere de tranzit, cu sau fără mărci, cu sau fără certificate”, a explicat avocatul Ivan Kazachuk.

Avocatul a adăugat că o cerere din partea vămii ucrainene ar putea fi trimisă în Bulgaria pentru a obține un răspuns oficial. Dar răspunsul poate veni în câteva luni. Și dacă mașina se află deja în procesul de vămuire, atunci până la primirea răspunsului, mașina va trebui să se afle în  terminalul vamal.

Amintim, începând cu 15 iunie în Ucraina, a intrat în vigoare legea privind „vămuirea preferențială” a mașinilor pe numerele euro.

Conform modificărilor adoptate, mașinile uzate cu înmatriculare europeană, mai vechi de cinci ani, care au fost importate în Ucraina până la sfârșitul anului 2020, sunt impozitate la o rată redusă a taxei pe valoarea adăugată și a accizei.

Astfel, pentru vămuirea preferențială se acordă 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Participanții la operațiunea militară din Donbas vor putea profita de vămuirea preferențială timp de 270 de zile.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 650


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți