Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 aprilie 2022

În Ucraina au fost însămânțate cu 10% mai multe suprafețe decât în aceeași perioada a anului trecut

În Ucraina au fost însămânțate cu 10% mai multe suprafețe decât în aceeași perioada a anului trecut
07 aprilie 2022

În Ucraina au fost însămânțate cu 10% mai multe suprafețe decât în aceeași perioada a anului trecut

Din 6 aprilie, în Ucraina au fost însămânțate cu 10% mai multe suprafețe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru a fost anunțat de prim-viceministrul Politicii Agrare și Alimentației Taras Vysotsky la în cadrul emisiunii -maraton a canalelor ucrainene.

Potrivit oficialului, pe lângă securitate, logistica este complicată anul acesta.

„E vorba de  îngrășăminte  minerale, semințe, produselor de protecție a plantelor. Carburanții, de asemenea, reprezintă un  factor critic”, a spus Vysotsky.

Potrivit acestuia, din cauza numeroaselor lovituri de rachete asupra depozitelor de petrol, combustibilul este furnizat literalmente de la roți.

„Logistica este organizată în așa mod, încât  carburanții  obținuți de peste hotare sunt  imediat distribuiți  fermierilor”, a spus oficialul.

Din cauza războiului s-au redus și suprafețele ce urmează a fi însămânțate, în primul rând, suprafețele cu culturi orientate spre export vor scădea. E vorba de porumb, floarea soarelui. Anterior, 75% din produsele agricole ucrainene erau exportate. Așa dar, vor fi însămânțate suprafețele pentru piața alimentară internă, a spus Vysotsky.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 386


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți