Economie
Redactor: Mariana Struț
07 iunie 2021

În Ucraina au fost interzise pungile de plastic: când acestea vor dispare din magazine?

În Ucraina au fost interzise pungile de plastic: când acestea vor dispare din magazine?
07 iunie 2021

În Ucraina au fost interzise pungile de plastic: când acestea vor dispare din magazine?

În Ucraina, din 2022, vânzarea pungilor de plastic va fi interzisă în toate punctele comerciale și de prestare a serviciilor, cu excepția anumitor cazuri.

Despre modul cum va fi implementat programul de limitare a folosirii pungilor de plastic a comunicat Ministrul adjunct al Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Strileți la postul de televiziune Dom TV, comentând legea „Cu privire la restricționarea circulației pungilor de plastic în Ucraina” adoptată de Rada Supremă, potrivit Agenției ACC.

„Conform statisticilor, fiecare cetățean folosește 500 de pungi de plastic pe an. În majoritatea cazurilor, fiecare pachet este utilizat o singură dată. Situația respectivă duce la ceea că noi, să spunem așa, consumăm prin alimente cinci micrograme de plastic pe săptămână. Iar 5 g reprezintă greutatea unui card de plastic", a declarat viceministrul mediului și resurselor naturale Ruslan Strileți. Drept urmare, din martie 2022, pachetele ultra-subțiri și subțiri vor dispărea din magazine. Ca excepție, acestea pot fi utilizate numai pentru ambalarea peștelui, a cărnii, a produselor în vrac, a gheaței. În același timp, pachetele cu o grosime mai mare care pot fi reutilizate de mai multe ori nu sunt interzise.

Ca alternativă, specialiștii oferă pungi biodegradabile, care sunt de obicei fabricate din amidon sau celuloză.

„Astăzi, prețul lor este mai mare decât a pachetului clasic pe care noi suntem obișnuiți să îl folosim. Dar sunt sigur că uzinele de producție a ambalajelor care există acum în Ucraina au început deja să fie reconstruite. În fiecare zi, costul acestor pachete biodegradabile va scădea, deoarece va exista o oarecare concurență pe piață", a spus Strileți. De la începutul interdicției, oamenii nu vor fi amendați pentru utilizarea pungilor de plastic - sancțiunile vor afecta doar businesul. Prima amendă este de la 1.700 UAH la 3.400 UAH și va trebui să plătiți de la 3.400 UAH la 8.500 UAH pentru încălcări repetate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 396


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți