Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 octombrie 2019

În Ucraina se renunță la carnetele de muncă: documentele vor fi convertite în format electronic

În Ucraina se renunță la carnetele de muncă: documentele vor fi  convertite în format electronic

Zilele acestea, Guvernul Ucrainei s-a ocupat de  desființarea cărților de muncă. Pe viitor, documentul va exista în format electronic. Ministrul Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, Dmytro Dubilet, a informat despre lucrul dat pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

După cum s-a făcut cunoscut, la solicitarea unui loc de muncă, candidatul nu va mai fi obligat să furnizeze angajatorului cartea de muncă.

„Cert este că în registrele electronice ale statului datele despre experiența de muncă a tuturor ucrainenilor din anul  2000 există și așa. Aceste date sunt deja utilizate pentru calcularea pensiilor sau a altor prestații sociale. Cetățenii vor putea obține cu ușurință, pe internet, un document electronic cu informații despre experiența lor. Ei pot furniza acest document angajatorului, prin urmare, este important să verificați experiența solicitantului din registrele oficiale”,  a explicat Dmitry Dubilet.

Oricine va putea primi documentul folosind o semnătură digitală electronică. În viitor, este planificat și atașarea BankID-ului la documentul online. Pe cartea electronică va fi, de asemenea, și  un cod QR.

Dacă un ucrainean are experiență de muncă înainte de anii 2000, atunci poate introduce și informații despre acest fapt în registru.

„Dacă cineva încă dorește să „colecteze” informații despre vechimea în serviciu din cărțile de muncă, cu siguranță nu putem să le interzicem. Puteți, de asemenea, cere angajatorului dvs. să scrie în ea și să pună ștampile. Dar nici dvs., nici angajatorul nu sunteți de acum obligați să o faceți”, a subliniat ministrul Dubilet.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 413

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți