Economie
Redactor: Mirela Amarie
23 aprilie 2021

În Ucraina va fi construit primul drum cu taxă

În Ucraina va fi construit primul drum cu taxă
23 aprilie 2021

În Ucraina va fi construit primul drum cu taxă

Construcția primului drum cu taxă din Ucraina este planificată să înceapă anul acesta.

Potrivit Agenției de Stat pentru Drumurile din Ucraina (Ukravtodor), licitația pentru primul proiect al unui astfel de drum va fi anunțată în viitorul apropiat, iar la sfârșitul lui 2021, departamentul intenționează să înceapă lucrările de construcție.

Taxa va fi în valoare de 4 grivne pe kilometru, preț care va fi stabilit pe drumurile de concesiune. Ministerul Infrastructurii estimează că implementarea programului va atrage investiții private de peste 9 miliarde de dolari.

Anterior, s-a raportat că primele șosele cu taxă din Ucraina ar putea apărea în 2024. Conform previziunilor, pregătirea documentelor și construirea primului traseu vor dura cel puțin de la trei până la patru ani.

De asemenea, s-a comunicat că prima autostradă va apărea pe ruta Krakoveț - Brodî - Rivne. Ukravtodor a semnat un memorandum privind dezvoltarea proiectului și, în viitorul apropiat, în cadrul programului „Construcții mari” se pregătește să anunțe o licitație pentru selectarea investitorilor.

În 2021, în cadrul programului președintelui „Construcția mare”, vor fi restaurate 250 de km de drumuri care se învecinează cu granițele altor țări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 784


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți