Economie
Redactor: Elvira Chilaru
17 februarie 2021

Încălțăminte și îmbrăcăminte din Italia și Spania, confiscate de la un cernăuțean la un punct vamal din Transcarpatia

Încălțăminte și îmbrăcăminte din Italia și Spania, confiscate de la un cernăuțean la un punct vamal din Transcarpatia
17 februarie 2021

Încălțăminte și îmbrăcăminte din Italia și Spania, confiscate de la un cernăuțean la un punct vamal din Transcarpatia

Peste 160 de perechi noi de încălțăminte de damă și 92 de unități de îmbrăcăminte italiană și spaniolă, pe care șoferul de autobuz a vrut să le aducă în Ucraina prin sfidarea  legislației vamale, vor „decora” depozitul vamal transcarpatic al Serviciului Vamal de Stat înainte de decizi instanței judiciare.

Un locuitor din Cernăuți, întorcându-se acasă de la Milano peste granița ucraineană-maghiară, a ales „coridorul roșu” pentru a trece controlul vamal și de frontieră la postul vamal Tisa. În declarație a indicat prezența mărfurilor, și anume: încălțăminte și haine pentru femei fabricate în Italia.

În timpul unei inspecții amănunțite a portbagajului autobuzului și a bunurilor șoferului, inspectorii au găsit 10 cutii de carton cu mărfuri fabricate în străinătate nespecificate în declarația vamală și în timpul anchetării  verbale. În special, îmbrăcămintea pentru femei din gama diferitelor modele și mărimi, mărci italiene și spaniole: „Kontatto”, „Imperial”, „Vicolo”, „Homers”, „Alexander McQueen”, „Paquito”. Și acestea sunt bluze, rochii, sacouri, paltoane, jachete, cămăși, pulovere, - 92 de piese, 161 perechi de pantofi și în plus încă 2 brățări pentru bărbați marca BARAKA.

Șoferul a „renegat” imediat obiectele găsite, spunând că aparțin unei cunoștințe, la cererea căreia le-a dus în Ucraina.

Valoarea bunurilor confiscate necesită o evaluare suplimentară cu implicarea unui expert. Cu toate acestea, având în vedere cantitatea și apartenența la mărci cunoscute, prețul mărfurilor depășește semnificativ suma permisă de legislația vamală - 500 de euro de persoană. Deci, de exemplu, costul unei perechi de pantofi pentru femei marca "Alexander McQueen" în Internet 10-15 mii grivne, și marca spaniolă "Homers" - 2-5 mii grivne  (au fost depistate  159 de perechi! ).

Astfel, șoferul autobuzului nu a declarat informații exacte despre mărfurile pe care le-a mutat peste granița vamală a Ucrainei, care în această cantitate sunt supuse declarației scrise obligatorii și impozitării.

Aceste acțiuni au semne de încălcare a normelor vamale prevăzute de articolul 472 din Codul vamal al Ucrainei. Cazul va fi trimis în instanță, care va decide soarta mărcilor confiscate, a declarat serviciul de presă al Vămilor Transcarpatice ale Serviciului Vamal de Stat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 350


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți