Economie
Redactor: Mirela Amarie
16 aprilie 2021

Inspecții zilnice pentru prevenirea extragerii ilegale de pietriș și nisip din albiile râurilor Prut, Siret și Ceremuș

Inspecții zilnice pentru prevenirea extragerii ilegale de pietriș și nisip din albiile râurilor Prut, Siret și Ceremuș
16 aprilie 2021

Inspecții zilnice pentru prevenirea extragerii ilegale de pietriș și nisip din albiile râurilor Prut, Siret și Ceremuș

Pe albiile râurilor Prut, Ceremuș și Siret vor fi organizate inspecții zilnice. Ele vor fi realizate în comun de ecologiști și de polițiști pentru a preveni extragerea ilegală de pietriș și nisip.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întâlniri între șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhiy Osaciuk, și șeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat al districtului Carpatic, Vadym Kolegai.

„Extragerea ilegală a pietrișului nu numai că dăunează mediului, ci duce și la distrugerea țărmurilor, a barajelor de protecție și provoacă inundarea locuințelor. De aceea este extrem de important să respectăm legislația de mediu. Inspectoratul de mediu și forțele de ordine ar trebui să colaboreze în acest sens”,  a declarat Serhiy Osaciuk.

Potrivit lui Vadym Kolegai, anul trecut, statul ucrainean a suferit pierderi de peste 10 milioane de grivne din cauza extracției ilegale de pietriș și nisip din regiunea Cernăuți. Cele mai multe încălcări au fost constatate în fostele raioane Chițmani, Noua Suliță, Herța, Vijnița și Storojineț. Drept urmare, pentru a preveni astfel de încălcări, anul acesta, ecologiștii au dezvoltat un plan de acțiune comun cu poliția.

Inspectoratul reamintește că, pe lângă amenzi, așa-zișii „săpători negri” trebuie să ramburseze și daunele cauzate statului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 480


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți