Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 decembrie 2020

Invenție în Cehia – hârtie anticovid

Invenție în Cehia – hârtie anticovid
07 decembrie 2020

Invenție în Cehia – hârtie anticovid

Situația epidemiologică din întreaga lume este dificilă. Oamenii de știință de la Academia din Republica Cehă au creat o hârtie,  care poate ucide bacteriile și virușii (inclusiv coronavirusul). Hârtia este, de asemenea, sigură pentru pielea umană. Producția invenției va începe în curând.

Specialiști din Republica Cehă lucrează la această invenție de 5 ani. Sarcina sa principală a fost distrugerea bacteriilor de pe suprafață. În legătură cu epidemia de coronavirus, cercetătorii cehi și-au adaptat, de asemenea, invenția pentru a ucide virușii.

Potrivit lui Jiri Sobek de la Academia de Științe din Republica Cehă, bacteriile de pe hârtie sunt distruse într-un minut. În cazul virușilor, distrugerea lor va dura cel puțin 30 de minute. Specialiștii care au creat această hârtie specială au inventat un material de umplutură cu pulbere pe bază de zinc și argint. Oamenii de știință vor să reducă acest timp în viitor, în opinia lor, virusul poate fi distrus în termen de cinci minute. Hârtia tratată în acest mod poate distruge și alți viruși sau bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus.

Oamenii de știință au descoperit că această hârtie poate fi utilizată în viitor, printre altele, pentru a fabrica  bancnote. Poate fi folosită  și pentru munca de zi cu zi la birou, pentru documente care sunt adesea transmise din mână în mână, pașapoarte sau bonuri alimentare. Dar oamenii de știință ar dori să o pună în aplicare în domeniul sănătății. În viitorul apropiat va începe producția primului lot de hârtie anticovid cu o capacitate de 10 tone.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 355


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți