Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 octombrie 2019

Investiții de 14 miliarde: Ungaria nu se poate proteja de inundații fără Transcarpatia vecină

Investiții de 14 miliarde: Ungaria nu se poate proteja de inundații fără Transcarpatia vecină

Orașul maghiar Kishor (regiunea Szabolcs-Szatmár-Bereg) a prezentat finalizarea unui proiect al UE, în timpul derulării căruia  au fost consolidați  23 de kilometri al  malului  stâng al  râului de frontieră Tisa.

Unele secțiuni ale digului  au fost ridicate  cu un metru și jumătate, au fost modernizate 5 ecluze, s-au construit noi diguri  în raioanele  Tisabech și Uska. Valoarea totală a investițiilor europene pentru protecția împotriva inundațiilor în regiune a fost de 14 miliarde forinți.

În vest, Istvan Lang, președintele Autorității Naționale de Gestionare a Apelor (OVF), a declarat despre  planurile viitoare. În special, a spus el, pentru a proteja pe deplin inundațiile din regiunea Tisa Superioară din Ungaria, este necesar să fie realizate  trei proiecte importante în Transcarpatia. Pe lângă construcția rezervoarelor în apropiere de Vilok și Variiev, ar trebui consolidate  malul drept al râului Tisa în Ucraina. „Și acest lucru necesită  o diplomație a apei foarte puternică în perioada următoare”, a spus Istvan Lang.

Gashpar Bodnar, șeful managementului apei din Tisa Superioară, a declarat,  că în primul rând  au fost digurile  zonele în care Tisa intră în Ungaria din  Ucraina, deoarece  anume pe acest sector este dificil să se asigure  protecția pe un termen scurt în cazul inundațiilor în acest tronson al râului.

„Acum, Tisa suferă de o lipsă imensă de apă, așa că este dificil să ne imaginăm că apele râului se pot ridica în câteva zile cu  10-12 metri. Cu toate acestea, nu trebuie de  uitat,  că în ultimii 25 de ani, au avut loc zece inundații extraordinare în raionul Tisei Superioare  și de patru ori  a fost necesar de a  aplica o protecție în condiții extremale ", a spus Gashpar Bodnar, informează portalul Mukachevo.net.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți