Economie
30 septembrie 2021

Juhan Parts: Ucraina, în prizonieratul oligarhilor…

Juhan Parts: Ucraina, în prizonieratul oligarhilor…
30 septembrie 2021

Juhan Parts: Ucraina, în prizonieratul oligarhilor…

Auditorul din UE, Juhan Parts a declarat că Ucraina este complet copleșită de corupție, nimic de genul acesta în oricare dintre țările comunității europene.

Potrivit Interfax-Ucraina, Parts a fost rugat să comenteze declarația președintelui Volodimir Zelenski, conform căreia corupția este prezentă în toate țările, nu doar în Ucraina. „Îi puteți spune președintelui că există atât de mulți indicatori obiectivi în Ucraina încât, uitându-ne la ei, cred că putem spune că situația din această țară este incomparabilă cu oricare dintre statele membre ale UE”, a spus auditorul. Parts a subliniat că Zelenski are dreptate - corupția este cumva peste tot, dar în Ucraina „situația este specifică”.

„Nimeni nu va contestă că nu este așa. Corupția s-a infiltrat peste tot, s-a răspândit, inclusiv și situația cu captarea statului. Și cu privire la această problemă există un consens între experți, organizații internaționale, multe guverne, care colaborează bilateral cu Ucraina - opinia lor este foarte consensuală... Situația din Ucraina este incomparabilă cu oricare dintre statele membre ale UE",a spus auditorul.

Potrivit lui Juhan Parts, de dragul veniturilor uriașe, oligarhii au capturat statul, urmărind în propriile lor interese mass-media, politica și managementul întreprinderilor de stat. El a menționat că în prezent incatorii economici ai Ucrainei sunt mai mici decât cei din Polonia și Estonia, deși în 1992 toate țările se aflau în același punct de pornire.

Parts vede motivul acestui rezultat în corupție. Potrivit auditorului, un grup de persoane au venituri atât de fabuloase încât „aproape întreaga Ucraină se află în prizonieratul acestor oligarhi”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 469


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți