Economie
22 noiembrie 2019

Kiev: Gazprom pune condiții inacceptabile pentru continuarea tranzitului gazelor

Kiev: Gazprom pune condiții inacceptabile pentru continuarea tranzitului gazelor

Rusia pune condiții inacceptabile pentru un nou acord privind tranzitul gazelor ruse pe teritoriul Ucrainei, a declarat Oleksii Orjeli, ministrul ucrainean al energiei, pe postul tv ICTV.

Ministrul a atras atenția asupra faptului că Gazprom a propus să se încheie un nou contract sau să se extindă acordul actual pentru o perioadă de numai un an și a cerut Ucrainei să renunte la toate procesele intentate in instantele europene impotriva Rusiei, potrivit paginaderusia.ro.Gazprom a trimis recent propunerile sale catre Naftogaz. Compania ucraineană nu a răspuns oficial.

Contractul actual pentru tranzitul de gaze prin Ucraina expiră la 31 decembrie 2019. Conform unor relatari, subiectul tranzitului de gaze ar putea fi ridicat la întâlnirea liderilor din Ucraina, Rusia, Franța și Germania, de pe 9 decembrie de la Paris, notează sursa citată.Autoritățile germane au susținut în mod repetat că continuarea tranzitului de gaze prin Ucraina este o condiție pentru lansarea gazoductului Nord Stream-2, care este acum în curs de finalizare în Marea Baltică. Ucraina și alte câteva țări europene, precum și Statele Unite, se tem că Rusia ar putea folosi această nouă conductă de gaz pentru a furniza combustibil către Europa ocolind Ucraina.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 281

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți