Economie
10 februarie 2021

Kiev: Percheziții la ”Energoatom”

Kiev: Percheziții la ”Energoatom”
10 februarie 2021

Kiev: Percheziții la ”Energoatom”

Pentru oligarhi - prețuri acceptabile, pentru consumatorii casnici – facturi mult mai mari.

Directorul Biroului Național Anticorupție din Ucraina, Artem Sytnyk, a confirmat informațiile despre perchezițiile efectuate la Compania Națională de Energie Nucleară ”Energoatom” în legătură cu vânzarea de energie electrică.

"Acest lucru (informațiile parlamentarului Gheo Leros) corespunde realității. "Au loc percheziții sancționate de Curtea Anticorupție (VAKS)", a declarat Sytnik în cadrul briefingului de astăzi, potrivit Interfax-Ucraina. În același timp, oficialul a adăugat că problema se referă la vânzarea de energie electrică către o serie de structuri comerciale. Anterior, deputatul Leros a informat despre faptul că Biroul Național Anticorupție din Ucraina efectuează percheziții la biroul central al întreprinderii de stat „NAEK Energoatom ”.

Potrivit parlamentarului, perchezițiile sunt efectuate în legătură cu vânzarea de energie electrică de Energoatom (în luna decembrie 2020) la un preț diferit de cel existent pe piața energiei electrice, ceea ce ar cauza pierderi întreprinderii în valoare de aproximativ 2,4 miliarde de grivne.

Energoatom a vândut energie electrică reprezentanților oligarhilor, care ulteror au fixat pentru consumatorii finali de energie electrică un preț de câteva ori mai mare decât prețul de achiziție de la ”Energoatom”, a scris parlamentarul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 537


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți