Economie
Redactor: Marin Gherman
22 februarie 2021

La Botoșani va fi deschis un muzeu al diversității culturale, iar la Ivano-Frankivsk – un muzeu al armelor (proiect transfrontalier)

La Botoșani va fi deschis un muzeu al diversității culturale, iar la Ivano-Frankivsk – un muzeu al armelor (proiect transfrontalier)
22 februarie 2021

La Botoșani va fi deschis un muzeu al diversității culturale, iar la Ivano-Frankivsk – un muzeu al armelor (proiect transfrontalier)

Un muzeu transfrontalier multimedia al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani.

Muzeul va fi amenajat într-un beci al clădirilor pe care municipalitatea le deţine în centrul istoric, fiind realizat în cadrul proiectului "Întoarcere la rădăcinile noastre comune", prin Programul Comun România-Ucraina 2014-2020, Instrumentul European de Vecinătate, notează Agerpres.

Oficialii Primăriei Botoşani susţin că una din cele mai aşteptate activităţi din cadrul proiectului va fi scanarea beciurilor din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Potrivit acestora, dacă, în urma scanării, se confirmă mitul potrivit căruia aşa zisele catacombe din centrul municipiului creează un labirint subteran, vor fi accesate noi finanţări pentru valorificarea lor turistică.

"Muzeul nu este doar al Primăriei, ci al botoşănenilor, pe care îi rugăm să se implice pentru ca împreună să realizăm un produs turistic unic în regiune", a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii susţin că echipa de proiect va organiza întâlniri cu persoane interesate din instituţii de cultură şi organizaţii non-guvernamentale relevante, reprezentanţi ai etniilor şi membri ai comunităţii interesaţi să contribuie la crearea suportului informaţional al muzeului.

Proiectul "Întoarcere la rădăcinile noastre comune" este implementat de Primăria municipiului Botoşani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcţia pentru Dezvoltare Economică, Ecologie şi Eficienţă Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk şi Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală şi Regională Ivano Frankivsk.

Partenerii din Ucraina vor înfiinţa, de asemenea un muzeu, dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din oraşul Ivano Frankivsk.

Valoarea acestui proiect este de 938.560 euro, din care 520.800 euro vor fi alocaţi constituirii muzeului de la Botoşani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 417


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți