Economie
Redactor: Mirela Amarie
23 decembrie 2021

La Școala Profesională Superioară din Secureni a fost deschis un centru agricol

La Școala Profesională Superioară din Secureni a fost deschis un centru agricol
23 decembrie 2021

La Școala Profesională Superioară din Secureni a fost deschis un centru agricol

Tractor, combină, semănătoare și grapă cu discuri. De acum înainte, elevii noului centru agricol, creat pe lângă Școala Profesională Superioară din Secureni, vor putea participa la diferite activităţi agricole.

Olena Lys, deputat al Poporului Ucrainei, și Irina Isopenko, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, prezente la deschiderea oficială a noii instituții, au felicitat comunitatea cu prilejul acestui eveniment.

 „În perioada 2017-2020, s-a acordat o atenție deosebită creării de centre de formare și practică profesională. În prezent, în regiunea Cernăuți sunt 9 centre, dintre care 6 au fost create cu bani de la bugetul de stat, iar 3 - pe cheltuiala bugetelor locale și a instituțiilor de învățământ. Astăzi, datorită unei subvenții de stat, deschidem al 10-lea astfel de centru pe lângă Școala Profesională Superioară de la Secureni. Le urez tuturor succes în cauza noastră comună, realizări semnificative, pace și armonie în casa noastră comună - Ucraina independentă”, a spus Olena Lys.

Centrul agricol va instrui, recalifica și îmbunătăți abilitățile lucrătorilor din mai multe profesii folosind cele mai noi tehnologii. Aproximativ 4 milioane de grivne au fost cheltuite pentru crearea instituției. Bani, care au fost folosiți pentru reconstrucție, revizie și dotare, mai multe birouri, precum și achiziționarea de echipamente moderne.

 „Instituția dumneavoastră a fost cea care a reușit să primească cea mai mare subvenție de la stat pentru înființarea unui centru de formare și practică. Acum aveți unul dintre cele mai puternice centre agricole. Aceasta este o investiție în calitatea formării lucrătorilor. Datorită ei, școala a primit o nouă viață”, a declarat Irina Isopenko, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Ivan Bujac, directorul instituției de învățământ de la Secureni, a remarcat că aproximativ 400 de tineri studiază în prezent aici, iar unii dintre ei dobândesc profesii legate de agricultură. În opinia acestuia, centrul de instruire și practică îi va ajuta să stăpânească tehnologiile moderne, să își perfecționeze abilitățile practice pentru a fi competitivi pe piața muncii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 172


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți