Economie
Redactor: Elvira Chilaru
29 mai 2021

La Slatina din regiunea Transcarpatia a fost discutată implementarea proiectului ’’Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență’’

La Slatina din regiunea Transcarpatia a fost discutată implementarea proiectului ’’Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență’’
29 mai 2021

La Slatina din regiunea Transcarpatia a fost discutată implementarea proiectului ’’Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență’’

În  data de 28 mai a.c., la Slatina a avut loc  o conferință internațională organizată de Consiliul comunei Solotvino (Slatina), eveniment dedicat stadiului de implementare a proiectului transfrontalier ’’Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență’’, unde parteneri și beneficiari sunt localitatea Solotvino (UA) și Sarasău (RO).

Este un proiect la care s-a muncit foarte mult și care, iată, își arată roadele prin utilajele, mașinile și echipamentele achiziționate și aflate deja în exploatare în diferite situații ce implică o intervenție imediată. Consulatul României la Solotvino  susține  în mod constant dezvoltarea de noi proiecte transfrontaliere, prin intermediul fondurilor europene, între Regiunea Transcarpatia-Ucraina și județele românești limitrofe frontierei de nord a României, mecanismul de cooperare transfrontalieră având un rol foarte important în dezvoltarea socio-economică pentru ambele state.

Conferința a avut loc on-line, partenerii români: experții, managerii și consultanții proiectului  n-au putut fi prezenți fizic  la conferința internațională de la Slatina din cauza situației  epidemiologice.

Tânăra comună Slatina  prin participarea cu succes la proiectele transfrontaliere cu subvenționare europeană a demonstrat, că dispune de un potențial  de specialiști tineri dotați,  o echipă în stare să răspundă provocărilor  prezentului nostru controversat.

Proiectul  amintit  este implementat cu succes,  a doua tranșă a bugetului proiectului  ce va sosi în curând   va permite comunei  să achiziționeze  utilaje moderne  pentru a se putea  acționa cu promptitudine în cazul unor inundații, incendii, fenomene tehnogene,  care au loc  frecvent  pe teritoriul comunei Slatina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 375


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți