Economie
Redactor: Elvira Chilaru
28 aprilie 2021

La Ujgorod va fi fondat „Muzeul Științei”

La Ujgorod va fi fondat „Muzeul Științei”
28 aprilie 2021

La Ujgorod va fi fondat „Muzeul Științei”

Un nou spațiu interactiv educațional va fi creat în Ujgorod - Muzeul Științei.

În preajma  acestui eveniment, primarul Bogdan Andriyiv s-a întâlnit cu președintele Centrului Național „Mica Academie de Științe din Ucraina” Stanislav Dovgy. Primul astfel de „Muzeu al  Științei” a fost deschis în toamna anului trecut la Kiev, cu sprijinul președintelui Ucrainei este planificat să se realizeze peste 150 de muzee similare în toate marile orașe.

În Ujgorod se  intenționează să se deschidă un muzeu la  baza Juventus, care se află în prezent în conducerea operațională a Universității Naționale Ujgorod, așa că ieri s-au purtat discuții cu rectorul instituției de învățământ  Volodymyr Smolanka.

În plus, sunt planificate să fie construite studiouri pentru copii și laboratoare de cercetare și educaționale legate de „Muzeul Științei” în alte spații. Acesta este un proiect comun susținut de Fondul de stat pentru dezvoltare regională.

Dacă în muzeele obișnuite este scris de obicei: „Este interzis să atingi”, atunci aici principiul va fi opus - „Este interzis să nu atingi”, deoarece „Muzeul Științei” prevede, că vizitatorii pot încerca totul ei înșiși, se uită în  microscop, efectuează experimente, de exemplu, lansează fulgere în bobina Tesla, învață în mod clar legătura dintre formule și legi cu viața de zi cu zi. Se planifică luarea în considerare a specificului regional - dezvoltarea școlilor științifice, a industriei locale. Și mai departe - rotația expozițiilor între muzeele din diferite orașe.

Acesta este un nou format de educare a tinerilor, care asigură continuitatea procesului educațional, chiar până la școlile de afaceri, startup-urile și intrarea pe piață. Bogdan Andriyiv și-a exprimat speranța că „Muzeul Științei” va deveni un alt magnet turistic al Ujgorodului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 479


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți