Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 ianuarie 2021

Lângă granița maghiaro-ucraineană va fi construit cel mai mare terminal feroviar din Europa

Lângă granița maghiaro-ucraineană va fi construit cel mai mare terminal feroviar din Europa
13 ianuarie 2021

Lângă granița maghiaro-ucraineană va fi construit cel mai mare terminal feroviar din Europa

Construcția celui mai mare terminal combinat feroviar intermodal din Europa, Poarta Est-Vest, a început lângă granița maghiaro-ucraineană în orașul Feneslitke, Ungaria, la 25 km de Chop. Lucrarea este planificată să fie finalizată într-un an.

Potrivit investitorilor, această construcție grandioasă deschide noi porți către Est. Terminalul va fi utilizat în mod activ pentru transportul continental al „Noului Drum al Mătăsii” între China și Europa, precum și pentru noi oportunități de export al produselor europene către China.

Aceasta va fi o alternativă la transportul mărfurilor din est în Austria, Elveția, Italia, Slovenia, Croația și Germania.

Potrivit comunicatului de presă al investitorului, după achiziționarea unui teren de 125 de hectare, a început construcția instalației de-a lungul liniei ferate în direcția Zakhoni.

Proiectul Poarta Est-Vest (EWG) valorează 22 de miliarde de forinți (61 de milioane de euro) și va fi primul terminal intermodal din Europa bazat pe tehnologii „verzi”, precum și cea mai mare astfel de facilități de pe continent.

Centrul din regiunea Szabolcs-Szatmár-Bereg este planificat să fie finalizat până la începutul anului viitor. Operațiunea de testare  a instalației este planificată să înceapă în ianuarie 2022, punerea în funcțiune  - în primul trimestru al anului 2022.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 595


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți