Economie
21 februarie 2021

Licitație Kiev. Actul de vânzare-cumpărare a fost atacat în instanță

Licitație Kiev. Actul de vânzare-cumpărare a fost atacat în instanță
21 februarie 2021

Licitație Kiev. Actul de vânzare-cumpărare a fost atacat în instanță

Instanța de la Kiev a satisfăcut pretențiile Companiei Zernoff din Moldova, care a dat în judecată Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei.

Compania Zernoff, cel mai mare producător de etanol din Republicia Moldova şi unul dintre cei mai mari din zona Mării Negre, a achiziționat o fabrică de la Ukrspirt, ce s-a dovedit a fi fără utilajele și echipamentul descris în oferta firmei.

Instanța a decis să suspende operațiunea de cumpărare, care ar fi adus la bugetul Ucrainei aproximativ 120 de milioane de grivne. "Începând cu data depunerii procesului, obiectul de privatizare, vândut reclamantului, nu corespundea efectiv cu lista de bunuri descrisă în contract și informațiile publicate anterior în sistemul electronic de tranzacționare", se specifică în decizia din 11 ianuarie 2021 a Curții Economice de la Kiev.

În timpul unei verificări a proprietății achiziționate, investitorul a constatat că firma de spirt nu avea echipamente valoroase: cazane, ventilatoare, umidometre, descrise în oferta firmei înainte de licitație, relatează UNIAN. Coproprietarul companiei moldovenești, Iurii Diaciuk a menționat că nu refuză să cumpere lotul. „Nu a fost atât de ușor să faci investiții în Ucraina.  Cea mai mare problemă - obiectele anunțate pentru privatizare nu corespund cu ceea, ce există acolo în realitate. Suntem nemulțumiți, că  parteneriatul nostru în acest proiect trebuie să înceapă în instanță, dar trebuie să existe o asigurare. Nu refuzăm să cumpărăm fabrica, am dorit mai multă claritate în această afacere serioasă", a spus Diaciuk.

Vom reaminti, în data de 12 noiembrie 2020, Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei a vândut la licitație (la un preț de 2,2 ori mai mare decât prețul inițial) fabrica de spirt Marylivka din regiunea Ternopil. În total, statul a vândut deja 19 fabrici de spirt, ultima – fabrica Boroske MTD a fost vândută cu 55 de milioane de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 492


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți