Economie
Redactor: Mirela Amarie
27 august 2021

Lipsă de personal: De cine au nevoie de angajatorii cernăuțeni?

Lipsă de personal: De cine au nevoie de angajatorii cernăuțeni?
27 august 2021

Lipsă de personal: De cine au nevoie de angajatorii cernăuțeni?

În perioada ianuarie-iulie 2021, angajatorii au informat Serviciul regional de ocupare a forței de muncă din Cernăuți despre disponibilitatea a 5.180 de posturi vacante.

Cel mai mare număr de posturi libere sunt în industria prelucrătoare - 24,9%, în agricultură, silvicultură și piscicultură - 13%, în comerțul cu ridicata și cu amănuntul - 11,7%, în transporturi - 8,7% și în îngrijirea sănătății - 7,6%.

„În ceea ce privește ocupațiile, majoritatea posturilor vacante au fost oferite de angajatori pentru  lucrătorii calificați (26,5%), lucrătorii în domeniul întreținerii, exploatarea echipamentelor și utilajelor (17%), specialiști (13,2%), pentru cele mai simple profesii (12,6%), precum și pentru profesioniști (7,7%) și lucrătorii din domeniul comerțului și serviciilor (7,3%)”,  a declarat directorul Centrului Regional de Ocupare a Forței de Muncă din Cernăuți, Liubov Kojoleanko.

În regiunea Cernăuți, cea mai mare lipsă de posturi vacante a fost observată pentru operatorii cazanelor, lucrătorii auxiliari, specialiștii în serviciile publice, vânzătorii de produse alimentare și nealimentare, agenții de curățenie de birouri, lucrătorii în serviciul complex al producției agricole, contabili, bucătari și directorii de întreprinderi .

În același timp, cea mai mare nevoie este de șoferi, poștași, operatori cablaje auto, inspectori, portari, operatori benzinării și croitorese.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 429


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți