Economie
13 ianuarie 2022

Mai mult de 95% dintre companii – ”salarii la plic”

Mai mult de 95% dintre companii – ”salarii la plic”
13 ianuarie 2022

Mai mult de 95% dintre companii – ”salarii la plic”

Deputatul Radei Supreme (fracțiunea ”Slujitorul poporului”), Daniil Getmanțev, președinte al comisiei parlamentare pentru finanțe, politică fiscală și vamală, este de părerea că peste 95% dintre întreprinderile ucrainene  plătesc salariile în plicuri, fie în totalitate sau parțial.

Într-un interviu pentru UN, parlamentarul ucrainean a spus, că acesta-i un fenomen masiv, dar este dificil să vorbim despre o cifră exactă.

”Potrivit investigațiilor mele, peste 95% dintre întreprinderi plătesc salariile în plicuri integral sau parțial”, a declarat deputatul. Getmanțev a spus, că conform unui studiu, pierderile la bugetul de stat ar putea ajunge până la 100 miliarde de grivne din cauza acestui fenomen. Potrivit deputatului, toate instituțiile media își plătesc salariile în plicuri.

El a menționat că are o atitudine negativă față de mecanismul cu privire la înregistrează angajaților ca antreprenori – persoane fizice. ”Este o schemă de evaziune fiscală în cadrul legislației actuale, și nu intenționăm, cel puțin în viitorul apropiat, să dezrădăcinâm acest proces. Respectiva problemă ar trebui rezolvată în cadrul reformei impozitului pe venit”, potrivit parlamentarului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 182


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți