Economie
Redactor: Elvira Chilaru
03 septembrie 2021

Majorarea burselor în Ucraina: câți bani vor primi studenții ucraineni de la 1 ianuarie?

Majorarea burselor în Ucraina: câți bani vor primi studenții ucraineni de la 1 ianuarie?
03 septembrie 2021

Majorarea burselor în Ucraina: câți bani vor primi studenții ucraineni de la 1 ianuarie?

De la 1 ianuarie 2022, bursele academice și nominale pentru solicitanții de studii superioare profesionale vor crește.

Potrivit agenției  Ukrinform, cu referire la Ministerul Educației și Științei, rezoluția relevantă a fost adoptată la o ședință a Cabinetului de Miniștri.

„Ultima creștere a cuantumului bursei academice a avut loc în 2017. Le mulțumesc colegilor mei că au sprijinit inițiativa MES și au înțeles cât de important este să susții tinerii ucraineni talentați. Bursele academice pentru solicitanții de învățământ superior și profesional vor crește de peste 1,5 ori, în învățământul profesional - de peste 2,5 ori. Acesta este un pas important, care ar trebui să motiveze studenții și mai mult să învețe și să atingă înălțimi științifice și educaționale. În plus, bursele președintelui Ucrainei pentru câștigătorii Concursului internațional de limbă ucraineană Petro Jacyk și al concursului internațional de limbă și literatură Taras Șevchenko pentru elevi și studenți vor fi, de asemenea, majorat ”, a declarat ministrul educației și științei din Ucraina, Serhi Șkarlet.

Cuantumul bursei academice minime ordinare (regulate) pentru studenții instituțiilor (profesionale și tehnice) crește de la 490 la 1250 grivne pe lună. Pentru studenții instituțiilor profesionale de învățământ superior, bursa obișnuită crește de la 980 la 1510 grivne pe lună; bursa sporită va crește de la 1250 la 1930 grivne pe lună. Pentru studenții instituțiilor de învățământ superior, bursa obișnuită este majorată de la 1.300 la 2.000 de grivne pe lună,  – bursa superioară de la 1.660 la 2.550 de grivne pe lună.

Valoarea bursei academice a președintelui Ucrainei pentru studenții instituțiilor de învățământ profesional (tehnic) crește de la 1420 la 2750 grivne pe lună, pentru studenții instituțiilor de învățământ superior profesional - de la 2130 la 3320 grivne pe lună, pentru studenții învățământului superior - de la 2720 la 4400 de luni grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 521


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți