Economie
Redactor: Elvira Chilaru
26 aprilie 2022

Marea Britanie a anulat toate taxele pentru mărfurile ucrainene

Marea Britanie a anulat toate taxele pentru mărfurile ucrainene
26 aprilie 2022

Marea Britanie a anulat toate taxele pentru mărfurile ucrainene

Regatul Unit a ridicat toate tarifele și restricțiile la exporturile ucrainene în temeiul acordului de liber schimb, care urma să fie pe deplin operațional pentru Ucraina din 2023.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al guvernului britanic. Se spune că această decizie  face parte din sprijinul economic larg al Marii Britanii, inclusiv 1 miliard de lire sterline în garanții pentru împrumuturi. Această decizie a fost luată de autoritățile britanice după un apel direct al guvernului ucrainean de liberalizare a tarifelor.

Astfel, toate tarifele și cotele acoperite de acordul comercial dintre Marea Britanie și Ucraina au fost acum abolite. În primul rând, vorbim de produse agricole și industriale.

„Abolirea tarifelor la exporturile ucrainene cheie, inclusiv orzul, mierea, conservele de roșii și carnea de pasăre, va ajuta întreprinderile și producătorii ucraineni atunci când au cea mai mare nevoie”, se arată în comunicat.

În plus, Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este o interdicție a exportului de bunuri și tehnologii pe care Rusia le poate folosi pentru a „suprima poporul eroic al Ucrainei”. Echipamentele de interceptare și monitorizare vor fi, de asemenea, restricționate.

„Acest lucru va închide orice lacune existente, astfel încât Rusia să nu cumpere aceste bunuri din Marea Britanie”, a explicat guvernul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 184


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți