Economie
Redactor: Elvira Chilaru
26 ianuarie 2021

Mărfuri chinezești pentru UE: traficul feroviar Chop-Zahony a crescut de 10 ori

Mărfuri chinezești pentru UE: traficul feroviar Chop-Zahony  a crescut de 10 ori
26 ianuarie 2021

Mărfuri chinezești pentru UE: traficul feroviar Chop-Zahony a crescut de 10 ori

Anul trecut, circa de  10 ori a crescut  numărul de trenuri cu marfă din China care ajung în Ungaria prin stația de transbordare Zahony.

Operatorul de marfă Ungaria (RCO-HU) a înregistrat o creștere bruscă a traficului feroviar din Extremul Orient din august 2020. Acest lucru a fost anunțat de Imre Kovacs, președintele Consiliului de administrație al Rail Cargo Hungaria.

În fiecare lună, șase până la opt trenuri soseau din China până la frontiera UE în Ungaria, prin Ucraina, transportând în medie 45-50 de containere.

Comparativ cu prima jumătate a anului 2020, numărul de containere de marfă transportate pe calea ferată între China și Europa a crescut cu 41,7 la sută.

În prezent, frontiera polono-bielorusă nu se mai poate ocupa de recepția a aproximativ două sute de trenuri de containere chineze pe lună. Prin urmare, planurile pe termen lung includ construirea celui mai mare terminal feroviar de containere din Europa, la 25 km de orașul de frontieră Chop. Ungurii intenționează să lanseze o operațiune de încercare a instalației în ianuarie 2022.

Se așteaptă ca acest lucru să rezolve problema creșterii în continuare a traficului.

În plus, investitorii chinezi sunt interesați să construiască un terminal și un parc tehnologic similar în Transcarpatia, în orașul Chop. Până în prezent, acestea sunt doar planuri pe termen lung, care au fost discutate recent la o întâlnire între reprezentanții Consiliului municipal Chop și delegația din China.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 455


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți