Economie
26 martie 2021

Medici cu salarii mizerabile în Ucraina, oferte de muncă în Polonia

Medici cu salarii mizerabile în Ucraina, oferte de muncă în Polonia
26 martie 2021

Medici cu salarii mizerabile în Ucraina, oferte de muncă în Polonia

În perioada pandemieri din cauza noului coronavirus medicii au rămas fără supliment la salariu; 66 mii de lucrători medicali au părăsit țara. Polonia le oferă acestora locuri de muncă.

În cursul ultimelor trei luni, medicilor din Ucraina nu li se plătește suplimentul la salariu, remunerarea lunară a unui asistent medical constituind 4.500 – 4.700 de grivne. Începând cu 31 decembrie 2020  lucrătorilor medicali nu li se acordă suplimentul de 1.000 – 4.400 de grivne la salariul de bază. Mii de medici au părăsit Ucraina în căutarea unor condiții financiare mai bune. Această tendință, cu probabiliatte, se va menține și în continuare, deoarece oamenii pur și simplu nu au suficienți bani pentru a-și hrăni familiile, potrivti publicației obozrevatel.ua. Salariul unui asistent medical este de 4 mii de grivne. Până în luna ianuarie 2021, fiecare lucrător din domeniul sănătății, beneficia de un supliment la salariu: infirmiere – 1.000 de grivne, asistente medicale – 2.500 și medicii, înmedie, 3.500 - 4.000 de grivne.

Potrivit sursei citate, Serviciul Național de Sănătate din Ucraina a confirmat că rezoluția guvernului №610 (ce prevedea acordarea unui supliment lunar la salariu – n.r)  a fost anulată în data de 31 decembrie 2020. Argumentul - nu există bani în buget.

De la începutul anului 2020, peste 66 mii de lucrători medicali au părăsit Ucraina în căutarea unui loc de muncă mai profitabil în străinătate, alți 5.000 de medici și 34.000 de asistenți medicali s-au concediat în perioada de pandemie.

Potrivit unui raport publicat de experții Centrului Razumkov, ”2.000 de medici ucraineni și 3.000 de asistenți medicali au depus cereri la agenția poloneză pentru ocuparea forței de muncă”.

Agenția BucPress – www.bucpres.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 525


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți