Economie
Redactor: Mirela Amarie
22 mai 2020

Ministrul adjunct al Educației și Științei din Ucraina a identificat profesiile prioritare pentru regiunea Cernăuți

Ministrul adjunct al Educației și Științei din Ucraina a identificat profesiile prioritare pentru regiunea Cernăuți

Zilele trecute, la Cernăuți, s-a desfășurat o întrunire online, intitulată „Analiza sectoarelor prioritare, strategiile de dezvoltare regională, tendințele de creștere economică și profesii noi/prioritare pentru regiunea Cernăuți”, care a fost susținută de către experții din cadrul programului EU4Skills.

Ședința a fost prezidată de ministrul adjunct al Educației și Științei din Ucraina, Petro Korjevsky, cu participarea șefului adjunct al Administrației Regionale de Stat din Cernăuți, Irina Isopenko, șeful Federației Angajatorilor din regiunea Cernăuți, Mykola Buzynsky și directorul Centrului Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cernăuți, Liubov Kojolyanko.

În cadrul întrunirii, s-a discutat despre direcțiile de reformă a educației profesionale în contextul descentralizării, prioritățile economice, sectoarele inovatoare și profesiile promițătoare pentru regiune. De asemenea, s-a vorbit despre nevoile de personal curente și viitoare ale angajatorilor, criteriile prioritare pentru întreprinderile mari, mijlocii și mici.

Liubov Kojolyanko a oferit detalii amănunțite  despre componența profesională a persoanelor înregistrate la Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cernăuți, dar și despre cererile de pe piața de muncă.

„Astăzi, cea mai mare problemă este dezechilibrul dintre piața muncii și piața serviciilor educaționale pentru lucrători. Ponderea șomerilor cu studii superioare (40%) este constant ridicată, dar majoritatea posturilor vacante sunt oferite de întreprinderile din industria prelucrătoare (20%), transport (15%), îngrijire medicală (10%). Piața regională a muncii are nevoie în mod constant de croitori, șoferi, instalatori, tâmplari, zidari, vânzători de produse alimentare și nealimentare, electrogazosudori, dar aceste profesii nu sunt alese de șomeri din cauza prestigiului lor scăzut”, a declarat directorul Centrului  Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 552


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți