Economie
Redactor: Mirela Amarie
31 decembrie 2021

Modernizarea sistemului energetic al regiunii Cernăuți: un nou autotransformator a fost pus în funcțiune la Chițmani

Modernizarea sistemului energetic al regiunii Cernăuți: un nou autotransformator a fost pus în funcțiune la Chițmani
31 decembrie 2021

Modernizarea sistemului energetic al regiunii Cernăuți: un nou autotransformator a fost pus în funcțiune la Chițmani

Un nou autotransformator eficient și de încredere din punct de vedere energetic a început să funcționeze în Chițmani. Datorită lui a crescut capacitatea substației, care funcționează în regiunea Cernăuți până la 600 de megavolți-amperi.

Acest lucru înseamnă că locuitorii regiunii Cernăuți nu vor fi nevoiți să rămână fără electricitate în caz de urgențe, întrucât noile echipamente au descărcat semnificativ rețeaua. În plus, transformatorul a creat o rezervă pentru conectarea noilor consumatori.

 „Este un eveniment semnificativ pentru regiune, pentru că Cernăuțiul așteaptă un nou transformator încă din 2013, când proiectul a început să fie dezvoltat. Acesta va face sistemul energetic mai fiabil, mai durabil și va permite să ofere servicii de calitate locuitorilor din regiune”, a explicat șeful Departamentului de Infrastructură, Construcții Capitale și Exploatarea Drumurilor al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ivan Mâkâtiuk.

Instalarea transformatorului a devenit unul dintre proiectele cheie ale programului de investiții „Ukrenergo” pentru 2021 și are un efect socio-economic semnificativ pentru regiunea noastră. La urma urmei, noua impozitare poate garanta buna funcționare a întreprinderilor de infrastructură critică, sferă socială și viață.

Echipamentul a fost fabricat de compania națională „Zaporizhtransformator” (o companie specializată în proiectarea și producția de transformatoare din Zaporijjea) și este echipat cu un sistem de monitorizare a performanței și a stării.

Până în prezent, la stația „Cernăuți”, care deservea regiunea, funcționau doar două transformatoare, iar capacitatea lor totală era de 400 de megavolți-amperi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 199


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți