Economie
Redactor: Elvira Chilaru
29 septembrie 2020

Modernizarea vecinilor: Ungaria trece la trenuri cu două etaje

Modernizarea vecinilor: Ungaria trece la trenuri cu două etaje
29 septembrie 2020

Modernizarea vecinilor: Ungaria trece la trenuri cu două etaje

Primul tren cu două etaje a început curse regulate în luna august pe ruta Budapesta-Vaz-Sob. Pe 21 septembrie, a fost lansat următoarea rută  Budapesta-Cegled.

Conform planurilor căii ferate maghiare, până la sfârșitul anului 2022, trenurile moderne KISS, FLIRT și DESIRO vor face legătura între Budapesta și toate suburbiile sale.

În total, calea ferată maghiară MAV a comandat 40 de trenuri KISS, echipate cu aer condiționat, sisteme de informare a pasagerilor, 600 de locuri și 4 toalete, dintre care una este accesibilă persoanelor cu dizabilități. Vagoanele pot găzdui 4 scaune cu rotile, 12 biciclete sau 5 cărucioare. Există, de asemenea, o conexiune Wi-Fi și o priză pentru laptopuri și smartphone. De asemenea, sunt instalate camere de supraveghere pentru securitate.

Siguranța trenurilor este, de asemenea, foarte importantă. Astfel, încălcarea regulilor de purtare a măștilor în trenurile maghiare a dus la o întârziere totală de 172 de minute pe săptămână. Uneori este necesar să se implice poliția pentru a calma pasagerii agresivi. Așadar, în trenul spre Lacul Balaton, un pasager care a fost avertizat despre purtarea unei măști în timpul călătoriei a lovit controlorul. Acesta din urmă a fost grav rănit și internat în spital.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 470


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți