Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 ianuarie 2021

Muncitorii sezonieri din Ucraina pleacă din nou în UE: creștere a traficului de pasageri în regiunea Transcarpatia

Muncitorii sezonieri din Ucraina pleacă din nou în UE: creștere a traficului de pasageri în regiunea Transcarpatia
12 ianuarie 2021

Muncitorii sezonieri din Ucraina pleacă din nou în UE: creștere a traficului de pasageri în regiunea Transcarpatia

La punctele de control se înregistrează o creștere a traficului de pasageri. În prezent, plecarea cetățenilor din Ucraina predomină asupra intrării, în special la granița cu UE.

Sporirea traficului de pasageri se datorează în principal creșterii numărului de cetățeni ucraineni care călătoresc în străinătate. În fața unor puncte de control se aflau grupuri de vehicule, până la trei sute de mașini.

Pentru a asigura ritmul operațiunilor punctelor  de control, Serviciul de Frontieră  din Ucraina a mărit numărul de patrule de frontieră, astfel încât punctul de control să fie cât mai operațional și, în același timp, să îndeplinească criteriile de securitate. Pentru a coordona activitatea, partea ucraineană a inițiat o serie de întâlniri cu reprezentanții frontierei și ai serviciilor de control din țările vecine ale UE.

În total, în weekend și sărbători, 7-10 ianuarie, peste 150 de mii de oameni și aproximativ 30 de mii de mașini au trecut granița de stat. În același timp, marea majoritate a persoanelor și vehiculelor sunt spre ieșirea din  Ucraina.

În prezent, nu există cozi semnificative în fața punctelor de control de la frontiera de stat a Ucrainei. Cele mai aglomerate puncte de control sunt Hrushiv, Shehyni și Ujgorod, unde încă mai sunt aproximativ 100 de mașini care așteaptă să treacă controlul.

Având în vedere acest lucru, Serviciul Frontierelor de Stat recomandă persoanelor care intenționează să treacă frontiera de stat a Ucrainei să ia în considerare posibilitatea acumulării temporare de pasageri și transport la punctele de control de la frontiera cu țările UE; să monitorizeze situația actuală la punctele de control de pe pagina de Facebook a Administrației Regionale de Vest (actualizată la fiecare 3 ore) și pe harta interactivă de pe site-ul Serviciului de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina; să studieze  restricțiile actuale de carantină din țările pe care intenționează să le viziteze.

Când stați la punctele de control, trebuie să purtați protecție respiratorie și să păstrați o distanță socială.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 923


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți