Economie
Redactor: Mirela Amarie
19 aprilie 2019

Naționalizarea celei mai mari bănci din Ucraina a fost recunoscută ilegală. Autoritățile încearcă să prevină panica

Naționalizarea celei mai mari bănci din Ucraina a fost recunoscută ilegală. Autoritățile încearcă să prevină panica

Președintele Petro Poroșenko a însărcinat Banca Națională a Ucrainei (BNU) să facă tot posibilul pentru a preveni panica în rândul populației din cauza recunoașterii ilegale a naționalizării băncii PrivatBank. Acesta a fost subiectul întâlniruu de laa Consiliului Național de Securitate și Apărare – informează Agenția BucPress.  

„Apelăm la Banca Națională: pentru a asigura munca neîntreruptă a tuturor sucursalelor PrivatBank, pentru a le echipa cu banii necesari pentru a preveni eșecurile în exploatare. În măsura în care înțeleg, dacă luăm 155 miliarde de grivne din capitalizarea viitoare a băncii, acest lucru va atrage riscuri sub forma unei finanțări suplimentare de 100 de miliarde de dolari pentru Fondul de garantare pentru persoanele fizice. Plata acestor fonduri va avea riscuri pentru rata inflației”,  a spus președintele.

BNU a declarat că „vor proteja drepturile proprietarilor mici, economiile lor, precum și drepturile tuturor persoanelor din Ucraina care sunt acționari ai PrivatBank-ului”. Potrivit vicepreședintelui Băncii Naționale Kateryna Rozhkova, dacă în 2016 nu se naționaliza PrivatBank-ul, atunci ar fi fost lichidată, iar banca avea 20 de milioane de clienți. De aceea, decizia privind naționalizarea a fost într-adevăr forțată, a subliniat vicepreședintelui Băncii Naționale.

Ieri,  18 aprilie 2019, în Judecătoria Sectorului Administrativ din Kiev a fost anunțată o decizie prin care s-a constatat că naționalizarea PrivatBank-ului este ilegală. Igor Kolomoisky, la rândul său, a declarat că nu are de gând să întoarcă PrivatBank-ul. Noua sa cerință este o compensație de 2 miliarde de dolari pentru naționalizare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 376

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți