Economie
Redactor: Mirela Amarie
18 martie 2022

Noi locuri de muncă: 20 de firme vor începe să lucreze în regiunea Cernăuți

Noi locuri de muncă: 20 de firme vor începe să lucreze în regiunea Cernăuți
18 martie 2022

Noi locuri de muncă: 20 de firme vor începe să lucreze în regiunea Cernăuți

Peste 20 de companii care operează în zonele atacate plănuiesc să se mute în regiunea Cernăuți. Au completat deja cererile relevante, iar negocierile sunt în curs.

„Pentru afacerile care intenționează să se mute în zone vestice mai sigure, statul le ajută să găsească spații, să transporte echipamentele și să-și mute personalul. Dacă condițiile pe care le putem oferi în regiune se potrivesc companiilor, acestea se vor muta aici”, a explicat adjunctul directorului Departamentului de Dezvoltare Regională al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Valentin Dunaevski.

Potrivit acestuia, companiile producătoare de îmbrăcăminte și textile, produse din plastic, tencuieli decorative, amestecuri alimentare, medicamente și dispozitive medicale, echipamente de înaltă tensiune, produse, precum și companii de IT și dezvoltatori de software și-au exprimat dorința de a se muta în regiunea Cernăuți. Astfel, regiunea va obține aproximativ două mii de locuri noi de muncă.

În același timp, o serie de întreprinderi au început deja să își transporte instalațiile în regiunea noastră. Sunt producători de sisteme de purificare a apei, mobilier, șeminee electrice, companii IT. Ei vor lucra în regiunile Cernăuți, Vijnița, Hotin și Secureni.

Cernăuțenii, care au spații unde ar putea fi amplasată producția, sunt îndemnați să le pună la dispoziție pentru relocarea întreprinderilor din alte regiuni. Pentru a face acest lucru, pot suna la numărul: +380 (97) 647 46 04.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1352


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți