Economie
Redactor: Mirela Amarie
20 mai 2019

Nord Stream 2 a prelungit termenul de finalizare a proiectului

Nord Stream 2 a prelungit termenul de finalizare a proiectului

Finalizarea construcției conductei de gaz Nord Stream 2 este programată pentru a doua jumătate a anului 2020, potrivit comunicatului oficial al operatorului de proiect, Nord Stream 2 AG, publicat de Agenția Daneză pentru Energie, în conformitate cu „Adevărul european”.

O cerere de instalare a unei conducte pe a treia rută spre sudul insulei daneze Bornholm, Nord Stream 2, a fost prezentată autorităților daneze în 15 aprilie. Audierile publice din Danemarca privind cel de-al treilea traseu al conductei vor avea loc pe 19 iunie.

„Autorizațiile au fost emise în Suedia, Germania, Finlanda și Rusia. Lucrările de pregătire a construcțiilor pe uscat și pe mare au început în 2018, în toate cele patru țări menționate mai sus, iar în acest moment continuă instalarea conductei în apele germane, suedeze și finlandeze. Se preconizează că sistemul de conducte va fi finalizat și pregătit pentru transportul de gaze în a doua jumătate a anului 2020”, se arată în raportul anexat cererii.

Inițial, Nord Stream 2 AG  planifica finalizarea construcției a două conducte de gaze până la sfârșitul anului 2019. La sfârșitul lunii aprilie, Gazprom a vorbit despre planurile de finalizare a construcției a două conducte în 2019.

Anterior, Agenția Daneză pentru Energie a cerut operatorului conductei Nord Stream 2 o evaluare suplimentară de mediu a rutei principale a conductei de gaz, la sud de insula Bornholm.

Operatorul  gazoductului Nord Stream 2 a recunoscut că aceste acțiuni daneze ar putea întârzia finalizarea proiectului.

În Danemarca, se spune că o analiză a impactului asupra mediului al traseului conductei Nord Stream 2 poate dura mai multe luni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 247

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți