Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 februarie 2021

Numărul lucrătorilor ilegali a crescut cu 25% în Republica Cehă - majoritatea sunt ucraineni

Numărul lucrătorilor ilegali a crescut  cu 25% în Republica Cehă - majoritatea sunt ucraineni
12 februarie 2021

Numărul lucrătorilor ilegali a crescut cu 25% în Republica Cehă - majoritatea sunt ucraineni

În 2020, poliția a depistat  7.093 de străini aflați ilegal în Republica Cehă, ceea ce reprezintă cu aproape 25% mai mult decât în 2019.

Acest număr a fost influențat în special de migranții reținuți pentru încălcarea regulilor Ministerului Sănătății, care restricționează șederea străinilor din cauza răspândirii Covid-19, a declarat într-o conferință de presă de șeful poliției pentru străini, Milan Mayer.

În special, a crescut numărul cetățenilor străini care trăiesc și lucrează ilegal în Republica Cehă. În 2020, 6645 dintre aceștia au fost depistați, în 2019 - 5174. În principal, aceștia sunt oameni care au venit în Republica Cehă în mod legal sau au rămas acolo după timpul permis.

Poliția a reținut cel mai adesea ucraineni, precum și moldoveni și georgieni. Majoritatea migranților ilegali au fost găsiți în Praga.

Numărul străinilor care doreau să intre ilegal în Republica Cehă a scăzut de la 503 la 448. În special, după introducerea măsurilor anti-epidemiologice în martie 2020, poliția pentru străini a reținut o singură persoană.

În 2020, poliția a reținut și 486 de refugiați care doreau să intre într-o altă țară prin Republica Cehă. Cei mai mulți dintre ei, 182 de persoane, au fost reținuți în noiembrie.

Majoritatea migranților provin din Afganistan, precum și sirieni, marocani și turci.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 399


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți