Economie
Redactor: Elvira Chilaru
20 noiembrie 2019

O companie coreeană finalizează construirea a două centrale solare în Transcarpatia, cu o suprafață de 45 hectare

O companie coreeană finalizează construirea a două centrale solare în Transcarpatia, cu o suprafață de 45 hectare

Construcția a două centrale solare cu o capacitate totală de 24 MW se află în ultima etapă în comunitatea teritorială  unită municipală Mucacevo – localitatea Nizhny Koropets, notează BucPress.

Este una dintre cele mai puternice centrale solare din regiune, este formată din mai mult de 72000 de panouri, ceea ce  este suficient pentru a furniza electricitate întregului oraș Mucacevo,  firmă reprezentantul  companiei LLC Helios Strategiya (orașul Dnipro), care este angajată în construcția obiectului, Sergey Nasul.

Specialistul afirmă: costul total al proiectului este de aproximativ 24 de milioane de dolari, iar investitor  este  firma coreeană GS Engineering&Construction Co. În fiecare an, cele două centrale solare vor produce aproximativ 24 MW de energie electrică, care vor fi vândute la un tarif „verde”.

SES a fost instalat pe 45 de hectare de teren în satul Nizhny Koropets, pe un teren viran abandonat. Construcția de centrale solare este avantajoasă din punct de vedere economic și pentru comunitatea satului, deoarece va crea locuri de muncă și venituri suplimentare - spune starostele-interimar al satului  Nizhny Koropets, Magdalena Molnar.

În fiecare an, bugetul comunei  va obține  1,5 milioane de grivne  de la închirierea  de terenuri, pe care intenționează să le investească în dezvoltarea rurală. În viitor este planificat să fie angajate  aproximativ 20 de persoane, cu normă întreagă. De asemenea, investitorii vor finanța repararea  drumului din sat  - 850 de metri. Deja anul viitor, centrala solară va funcționa la capacitate maximă.

Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 342

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți