Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 octombrie 2020

O fabrică dintr-un orășel transcarpatic coase haine și alte produse pentru IKEA și McDonald’s

O fabrică dintr-un orășel transcarpatic coase haine și alte produse pentru IKEA și McDonald’s

Fabrica de confecții din orășelul Jdenievo, raionul Voloveț confecționează  produse pentru mărci de renume mondial și caută noi angajați prin extinderea producției, informează directorul fabricii  Ilmatex LLC Volodimir Semciuk. Dumnealui ne-a relatat  cum a reușit ca fabrica sa să atingă asemenea performanțe.

„Obiectivul nostru cheie în timpul crizei din 2014 a fost conservarea producției și a locurilor de muncă. Nici nu visam la un astfel de succes ca acum, ne-am concentrat în totalitate pe producția de costume de lână pentru militari. Cu toate acestea, producția a fost modernizată treptat și împărțită în două ramuri - una haine exclusive, cealaltă - tapițerie de mobilier. Companii cunoscute precum McDonald’s și IKEA au fost inițial interesate de calitatea produselor noastre, urmate de alte comenzi. Dar principalul lucru este că am reușit să oferim locuri de muncă locuitorilor din Jdenievo și a localităților  din apropiere. Nu este nevoie să parcurgi o mie de kilometri în căutarea unei vieți mai bune și a unor câștiguri mai mari, pentru că dacă vrei și muncești din greu, poți câștiga aceiași bani în același timp pe pământul tău, fără a-ți părăsi familia. Și suntem gata să angajăm de două ori mai mulți oameni", a spus Semciuc.

În prezent, fabrica angajează o echipă formată din 25 de specialiști și a fost creat un sistem de transfer gratuit pentru rezidenții raionului Voloveț. Salariul mediu al unei croitorese depinde de producție și variază între 8 și12 mii de grivne.

Calitatea produselor croitorilor transcarpatici de la fabrica „Ilmatex” (până în 2019 - „Mirand”) este foarte apreciat de producătorii europeni. Se coase la comandă de la mărci germane precum Rabe1920, TR, LeComte, Pure by Lucia și holdingul internațional Home Group.

În 2017-2018 meșterii transcarpatici au oferit îmbrăcăminte de marcă angajaților rețelei alimentare  de renume mondial McDonald’s și au realizat tapițerie de mobilier pentru IKEA.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 215
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți