Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 martie 2022

O treime din economia ucraineană nu funcționează - Ministerul Finanțelor

O treime din economia ucraineană nu funcționează - Ministerul Finanțelor
21 martie 2022

O treime din economia ucraineană nu funcționează - Ministerul Finanțelor

De la începutul războiului cu Rusia, aproximativ 30% dintre afacerile ucrainene au încetat temporar sau complet să funcționeze.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul de finanțe Serhiy Marchenko la postul de televiziune Rada.

El a menționat că această cifră este preliminară, bazată pe informații privind veniturile bugetare din impozite, inclusiv veniturile personale, contribuția socială unică și altele.

Ministrul a menționat că în prezent se poate spune că „o treime din economie nu funcționează”, iar inițiativele guvernamentale de sprijinire a afacerilor nu vor da rezultate imediat.

"Veniturile noastre din impozite nu ne acoperă nevoile, principalul canal este împrumutul, intern și extern. Nevoile armatei și alte lucruri sensibile importante pe care le finanțăm de la buget", a spus ministrul.

Banca Națională a Ucrainei a transferat peste 12,2 miliarde grivne  din contul special către nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Biroul Președintelui îndeamnă oamenii să raporteze imediat sporirea prețurilor la alimente sau medicamente.

Ministerul Transformării Digitale a permis ucrainenilor  să transfere banii primiți de cei  vaccinați în cadrul programului „eSupport” către armată. Ucrainenii au transferat deja armatei 150 de milioane de grivne prin „Diya”, a declarat ministrul transformării digitale Mykhailo Fedorov.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 285


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți