Economie
Redactor: Leonid Parpauț
12 octombrie 2020

Ombudsman: Peste 25% din populația Ucrainei se află sub pragul sărăciei

Ombudsman: Peste 25% din populația Ucrainei se află sub pragul sărăciei

Comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Ludmila Denisova, a declarat că mai mult de un sfert dintre ucraineni trăiesc sub limita sărăciei. Ombudsmanul a scris despre asta pe pagina sa de Facebook.

”Valoarea nivelului minim de subzistenţă în Ucraina este de aproximativ 75 USD de persoană pe lună, iar salariul minim pentru ucraineni este de 176 dolari. Odată cu creșterea salariilor în Ucraina, constatâm un astfel de fenomen, precum sărăcia în rândul persoanelor încadrate în câmpul muncii. Potrivit experților, fiecare a treia persoană care lucrează nu are salariu suficient pentru satisfacerea nevoilor personale și familiale, iar fiecare a doua persoană aptă de muncă are un loc de muncă secundar”, scrie ombudsmanul Denisova.

Potrivit acesteia, suma restanțelor la plata salariilor angajaților din sectorul real al economiei a crescut cu 24% și constituie în prezent 200 de milioane de dolari.

”Este pe larg răspândită sărăcia în rândul pensionarilor. Aproximativ 80% dintre pensionarii noștri primesc o pensie sub pragul sărăciei monetare”, a completat Comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Ludmila Denisova.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 414
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți