Economie
Redactor: Elvira Chilaru
27 august 2021

Pădurile de conifere aflate sub protecția UNESCO se usucă în Carpați

Pădurile de conifere aflate sub protecția UNESCO se usucă în Carpați
27 august 2021

Pădurile de conifere aflate sub protecția UNESCO se usucă în Carpați

Myroslav Kabal, șeful laboratorului de biometrie forestieră a informat  despre uscarea arborilor de molid într-o zonă din Rezervația Biosferei Carpaților.

Potrivit GreenPos, experții au înregistrat uscarea copacilor de molid de-a lungul marginii parcelelor („efect de margine”) și în întregul tract - uscarea copacilor singuri și a perdelelor mici. Acest traseu este situat în zona protejată în rezervația naturală - nucleul  sitului Patrimoniului Mondial UNESCO, unde există restricții stricte privind intervenția activă în procesele naturale.

Potrivit reprezentanților rezervației, tulburările mici și mari (prăbușiri, incendii, distrugerea  copacilor etc.) reprezintă faza finală și inițială a ciclului de dezvoltare a ecosistemelor pădurilor virgine. În plus, lemnul mort joacă un rol important în conservarea biodiversității ca habitat pentru multe specii de organisme vii.

„De exemplu, grupul de lucru a inspectat zona pădurilor virgine de molid din tractul  Lysychy (zona Trebușeni  a rezervației naturale), care a fost lăsată  fără nicio intervenție, după furtuna și uscarea ulterioară a copacilor, care a avut loc în 2008-2009. Această zonă se află în condiții similare de sol și climat și există o regenerare naturală intensă a pădurii", a spus Myroslav Kabal.

Având în vedere toate acestea, s-a decis să nu se intervină în mod activ în ecosistemele pădurilor virgine din zonă și să se reglementeze   monitorizarea proceselor naturale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 339


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți