Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 august 2020

Paradoxal, dar Transcarpatia devine un magnet turistic

Paradoxal, dar Transcarpatia devine un magnet turistic

Transcarpatia devine un magnet turistic.  Despre acest lucru s-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Clubul Presei din Ujgorod de către președintele Organizației turistice din Transcarpatia, Fedir Șandor.

Potrivit acestuia, mulți turiști care planifică o vacanță în țările europene și se deplasează cu mașina, sunt nevoiți să se oprească în Transcarpatia și să facă teste PCR pentru prezența sau absența infecției noului tip de coronavirus.

"Oamenii, de exemplu, vin din Kiev sau din alte orașe, regiuni și rămân la noi, pentru că nu au timp să plece și să ajungă în țara aleasă în 48 de ore de la primirea testului", spune F.Șandor.

Potrivit președintelui Organizației turistice din Transcarpatia, ”oricât de paradoxal ar părea, dar e o realitate benefică pentru noi: acești turiști stau în hotelurile noastre, chiar și pentru o noapte, se cazează, mănâncă, apoi vizitează obiectivele turistice din oraș, angajează un ghid, iar acesta este un plus pentru piața locală de turism".

F. Sandor spune că nimeni nu se aștepta la o astfel de situație, când  toate regiunile  se plâng de subdezvoltrea turismului, în Transcarpatia, însă, ”turismul înflorește” datorită cerințelor de a prezenta la intrarea în Uniunea Europeană un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu noul coronavirus.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 260

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți