Economie
Redactor: Mirela Amarie
18 februarie 2022

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege privind irigarea terenurilor

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege privind irigarea terenurilor
18 februarie 2022

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege privind irigarea terenurilor

Deputații poporului din Ucraina au dezbătut, ieri, 17 februarie, modificările aduse proiectului de lege №5202-d privind organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și stimularea reabilitării hidraulice a terenurilor.

Documentul adoptat va mări suprafața utilizată pentru irigare, va stabili reguli clare pentru investițiile în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de reabilitare și va crește eficiența sistemelor de reabilitare.

După spusele ministrului Politicii Agrare, Roman Leșcenko, această lege a pus bazele reformei industriei de reabilitare a Ucrainei, fără de care irigarea eficientă economică ar putea fi uitată în următorii ani.

 „De acum înainte, toți utilizatorii de apă vor putea să formeze asociații înregistrate legal, să ieie în considerare instalațiile de irigații și să le gestioneze prin decizii colective, unde vocea fiecărui utilizator de apă va fi importantă. Această formă de management al industriei o va putea scoate din declin. Sistemele de irigare trebuie gestionate de cei care depind direct de ele. Aceștia sunt agrari, utilizatori și proprietari de terenuri și, cu siguranță, nu un oficial din Kiev sau chiar din regiune”, a scris Leșcenko pe Facebook.

În opinia sa, legea aceasta este o piatră de temelie pentru dezvoltarea în continuare a agriculturii și o continuare logică a reformei funciare.

În 1990, suprafața de irigare a terenurilor agricole din Ucraina depășea 2 290 de mii de hectare, iar acum este mai mică de 600 de mii de hectare. Potrivit Ministerului Politicii Agrare, fără dezvoltarea reabilitării terenurilor, suprafața de teren arabil uscat și foarte uscat până în 2100 va ajunge la 66% din suprafața totală a țării.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 244


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți